Passantenhaven Vreeswijk te Nieuwegein 
Altijd gastvrij!

 

Wij heten u van harte welkom in de Passantenhaven Vreeswijk.

Graag verwelkomen wij u als bezoeker van de Passantenhaven Nieuwegein. Wij hopen dat u een aangenaam verblijf zult hebben! Op deze website vindt u informatie over de achtergronden van de haven, de faciliteiten in de haven en omgeving en treft u tips en wetenswaardigheden voor uw verblijf in de gemeente Nieuwegein. De Passantenhaven gaat op 16 april open voor het nieuwe vaarseizoen en sluit weer op 16 oktober. Het ontvangen van de passanten ligt in de handen van een enthousiaste ploeg vrijwillige havenmeesters. Havenmeester Ties Hogenbirk: "We ontvangen enthousiaste en positieve reacties en merken dat de haven door mond tot mond reclame onder de watersporters gepromoot wordt. Voor iedere bezoeker is een informatiepakket over de nabijgelegen voorzieningen beschikbaar. Ook houden we de sanitaire voorzieningen goed schoon. Wij als vrijwilligers zijn zelf watersporters en vinden het ook plezierig als we tijdens onze vaartochten goede voorzieningen aantreffen. En als de thuishaven Nieuwegein landelijk goed bekend staat, dan kan je daar onderweg met trots over praten. We zijn dus heel gemotiveerd."

Passantenhaven Vreeswijk in Nieuwegein is steeds meer in trek.

De Passantenhaven is bedoeld om passerende pleziervaart de gelegenheid te bieden tot overnachting. De haven ligt gunstig ten opzichte van het Amsterdam-Rijnkanaal, het Merwedekanaal en de Lek. Jaarlijks ontvangt de haven veel passanten die de gemeente Nieuwegein niet willen missen tijdens hun vaartocht. Het oude Vreeswijk, de verschillende musea en de gastvrijheid van de havenmeesters zijn slechts enkele redenen om de haven aan te doen.
De haven ontvangt hoofdzakelijk motorboten (tot vijftien meter) en kleine zeilboten (diepgang tot anderhalve meter.)
 

 Bekijk hier de omgeving van de passantenhaven vanuit de lucht:

 

 

Hier kunt u aangeven wat u van onze haven vindt

Jan en Helma van Lierop
01-07-24 12:07:30
We moesten i.v.m. motorproblemen een paar dagen in deze haven blijven. Bijzonder vriendelijke havenmeester(s) en bovendien zeer behulpzaam bij het oplossen van onze technische problemen. Met bijzondere dank aan Gert-Jan !
Ton en Gonnie Hendriks
22-07-22 12:59:41
In de passantenhaven Vreeswijk opgevangen door de havennmeester die
heel erg vriendelijk en behulpzaam ons naar onze ligplaats begeleidde. Gezellige haven met super netjes sanitair. We dien nog een nachtje extra, want de brug is defect en gaat niet open. Een aanrader om hier te verblijven.
Miranda Visser
12-08-21 21:16:00
Passantenhaven Vreeswijk, hier voelen wij ons echt WELKOM!!!
Sympathieke havenmeester echtpaar, heel net sanitair en zeer gemoedelijke sfeer. Wij hebben hier vorige week zelfs 4 nachten verbleven en komen zeker weer een keer terug. Bedankt voor jullie gastvrijheid !
Fam. Visser uit Hank
Vincent Witjes
06-08-21 16:43:01
Zeer goed ontvangen door de havenmeester hadden gereserveerd er hing netjes een bordje top. Sanitair zeer goed lekkere douche .
Zeer leuke mensen daar echt voor herhaling vatbaar .
Groeten uit de Achterhoek
Andrea Van der Veeken
05-08-21 09:34:42
Ontzettende gezellige haven. Met een vriendelijke havenmeester en vrouw. Sanitair schoon en goede voorzieningen. Doen deze haven altijd aan als we in de buurt zijn.
Tonen: 5  10